Тайните на успеха – елементите, които водят по пътя към върха!

 

 

 

Тезата, че в основата на всяка успешна структура стоят хората, ненапразно е сред най-дискутираните теми, когато става въпрос за изграждане на силна и просперираща организация. Именно сплотеният, мотивиран екип е това, което придава положителния облик на една организация, стимулира привличането на нови таланти и клиенти и движи организацията напред по пътя към успеха. В чест на 20-годишния юбилей на Toro GroupS ние обединихме всички онези ключови елементи на нашия екип, които са ни изградили не само като екип, но и като едно голямо семейство и са ни помогнали по пътя към това, да се изградим като един от водещите играчи на пазара за консултантски услуги. Всеки член на нашия екип избра да сподели най-отличителната според него характеристика на Toro GroupS. Ето кои са те:

 

Решителност: За да се развива една организация, да покорява нови върхове и да разширява своите хоризонти, е много важно, хората, които стоят зад нейния успех, да бъдат готови, да поемат риск и да се впуснат решително в неизвестното. Решителността невинаги е лесна, но е водеща за просперитета на една организация, особено в ситуации на криза, динамика и (неочаквани) промени. Конкуренцията на пазара в надпреварата за челните позиции става все по-голяма и с това расте и нуждата от смели и решителни екипи, които са готови да поемат риск и да разгърнат своя потенциал.

 

Упоритост, постоянство, борбеност и отдаденост: Тук обединяваме няколко характеристики, които могат лесно да бъдат поставени под общ знаменател. Способността на човек да се изправи смело пред предизвикателствата, да действа с размах и да се отдаде на това, което прави, е много ключова за начина, по който той ще се развие. Постоянството и отдадеността водят до изграждането на самодисциплина, високо ниво на отговорност и издръжливост, които могат само да ни бъдат от полза по пътя към върха.

 

Лоялност: Лоялността обикновено е това, което насърчава служителите да разгърнат своя потенциал в името на успеха на организацията. Лоялните служители се чувстват мотивирани да работят продуктивно и ефективно за общите цели. Затова е много важно да се инвестират време и усилия в изграждането на стабилни отношения вътре в самата организация, които да стимулират лоялността на служителите и желанието им да развиват себе си и организацията.

 

Баланс: Балансът е важен аспект на здравословната работна среда. Поддържането на здравословен баланс на работното място както и между професионалния и личния живот помага за намаляване на стреса и спомага за предотвратяване на професионалното прегаряне. Това е онзи елемент на организационната структура, който подхранва добрата кондиция на служителите и ефективността на работата и затова е от голямо значение да се поддържа баланс във всички звена на (не)формалната организационна структура.

 

Амбиция и висок дух: Амбицията и високият дух могат да ни доведат  до триумф и удовлетворение, независимо от предизвикателствата, с които се сблъскваме. Много често амбицията, желанието за успех и развитие и позитивизмът са много по-важни и определящи за постигането на определена цел от всяко професионално умение, което притежаваме. Онези, които се захранват от амбицията да работят усилено и да правят компромисите, необходими за успеха, за който са мечтали, намират начин и мотивация да се справят с предизвикателствата и да продължават напред.

 

Човечност: В работата с хора, в качеството им както на клиенти, така и на колеги, е много важно да изградим отношения, базирани на отзивчивост, честност и разбиране. Човечността е характеристика, която бива високо оценявана както от служители, така и от клиенти и е водеща в изграждането на положителния облик на една организация. Много често, независимо от професионалните перспективи на организацията и професионализма на служителите, климатът в отношенията може да се окаже факторът, който да привлече или пък да отблъсне клиент или служител. Затова е важно да се обръща внимание не само на професионалните компетенции на служителите, но и на техните социални такива, защото именно те са ключовите фактори в изграждането на положителния организационен климат.

 

Задружност и обща цел: Задружността и способността за работа в екип са едни от най-често изискваните компетенции в модерния бизнес свят. Способността на всеки един служител да синхронизира своите цели и интереси с тези на организацията и на останалите членове на екипа, да помага, да делегира, да съветва и да отстъпва е от значение за изграждането на хармоничен екип и силна организация.

 

Щастливи сме, че можем да споделим с вас нашия опит за всичко онова, което ни е помогнало да се изградим като сплотен и проспериращ екип и предпочитан партньор на пазара. А ние си пожелаваме още много успехи, развитие и усмивки!

 

 

Честит 20-годишен юбилей, Toro GroupS!

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *