Uncategorized

На прощаване с най-незабравимата година…

 

2020 се роди с надежда да е по-добра от всички преди нея, икономиката вървеше в правилната посока, нещата се случваха динамично. Всички си бяхме направили новогодишни обещания и дори ги спазвахме. Нямаше какво да не сработи.

Някъде около миналите коледно-новогодишни празници слушахме новината, че в Китай се е появил нов вирус, който поразява.

Това нямаше опция да ни притесни. Този епизод вече го бяхме виждали – с птичи грип, със свински грип, нищо ново под слънцето.

Минава и заминава!

И си живеехме животите така, както винаги сме го правили до момента, в който:

  • Новините не станаха все по-настоятелни.
  • Все по-тревожни.
  • Все по-крещящи за внимание.

Но дори и тогава все не ни се вярваше, че нещо може да се обърка.

 

И се обърка на петък, 13-ти.

 

Абсолютно от никъде, абсолютно от нищото, се озовахме заключени по домовете си, без приблизителна представа защо и как, без приблизителна представа какво се случва и какво предстои, само с един безкраен списък забрани, коя от коя по-противоречиви и безсмислени и… без краен срок…

Живяхме в стрес. Опитвахме се да се нагодим. Опитвахме се да не си намразваме домовете. Опитвахме се да си вършим работата (тези, които я запазихме). Опитвахме се да не проклинаме онлайн образованието. Опитвахме се да спрем да се съмняваме във всичко, опитвахме да се сгънем в съответствие с причудливите изисквания на този нов ред.

После дойде лятото. И слънцето отново грееше, без грам да се интересува какъв хаос е настанал на третата планета. А ние усетихме светлината и, кой с малки стъпки, кой с много широки, решихме да тръгнем обратно към собствените си животи.

Лятото и топлината правеха всичко да изглежда почти нормално.

После… нови противоречиви новини, нови сблъскващи се информации, после стана студено. После цифрите, които не разбираме, започнаха да растат главоломно.

После ново извънредно положение. Плюсове, минуси, критично мислене, съмнения…

 

Зимата отново е тук. Денят е кратък, а и кой, за Бога, би искал по-дълъг ден през 2020 година?!

Вирус има и той наистина е коварен. И удря непрекъснато на неочаквани места и взима животи.

Отново е декември. Мина година от първите новини. А дори кошмарите ми, колкото и да са консултантско-професионални, не са били способни да родят подобен Коледно-новогодишен сценарии за настъпващата тогава 2020 година.

 

И все пак, отново е декември 😊🎄

 

И декември отново дойде със златно-зелена украса. И отново със светлини, ароматни свещи и усмивки. С аромат на ябълка и канела. И отново с надежда, че утре ще е по-добре от днес.

И с новината, че лечение вече има. Че можем да се предпазим. И ако ваксината може да опази животите на хората около мен и моя собствен, ще го направя, разбира се 🙂

Дано да е в пакет с лицензиран Windows 😉

Ако трябва да гледаме фактите, отиващата си 2020-та година ни преподаде толкова уроци, колкото никоя друга до сега. Е, да, по трудния начин, но опитът винаги е полезен…

Декември е. Студен, но същевременно най-топлият месец.

Каквото е било – било е писано, каквото идва – да е за добро.

Нека идващата 2021 да бъде преди всичко здрава. Нека е и щастлива, успешна, осъзната.

Ароматът на ябълка, канела и надежди отново са тук 😊

 

 

 

Светослава Добева- Делчева

HR Outsourcing Consultant

Toro GroupS

www.torogroups.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *